In 2017 heeft de Afdeling Limburg de volgende cursussen geprogrammeerd :


Module Compositie & Beeldopbouw 
Het gaat hierbij niet alleen om de vormelementen, maar ook over de inhoudelijke kant van een compositie. Hoe kun je je kader en compositie gebruiken om een verhaal te vertellen? 

Module Series maken 
Het maken van een serie biedt fotografen de mogelijkheid om een gebeurtenis of verhaal te laten zien, complexe ideeën te visualiseren of hun opvatting over fotografie te tonen.De module richt zich op verschillende soorten series, het selecteren, samenstellen en de volgorde van foto’s. 

• Module Beeldanalyse & Beeldtaal 
Deze module borduurt voort op de cursus Fotobespreken. Het gaat alleen nu niet om het fotobespreken, maar om de fotograaf.
Hoe kun je als fotograaf interessantere foto’s maken, met kennis van de beeldtaal? Hoe kun je ideeën en gedachten uitdrukken in foto’s die voor anderen te begrijpen zijn?

- Module afdelingsmentoraat 
Dit mentoraat omvat geen uitgestippeld leerplan, maar is een zoektocht onder begeleiding van de mentor, die voor iedere deelnemer verschillend zal zijn. Het verloop van het mentoraat hangt daardoor ook voor een groot deel af van de inzet en het enthousiasme van de deelnemers zelf. Het is mentoraat is géén verdieping in de techniek en/of beeldbewerking, vooral het zoeken naar en ontwikkelen van jouw eigen stijl staat centraal.

Zodra er meer informatie is over deze modules en de data bekend zijn, wordt dit via de clubs en de persoonlijke leden bekend gemaakt.