CAMERA’S TE LEEN VOOR EDUCATIEF GEBRUIK

In de provincie Limburg zijn ongeveer 600 mensen in 35 clubs mensen intensief met fotografie bezig. Met de komst van het digitale tijdperk is fotografie steeds meer gemeengoed geworden. Jongeren fotograferen met hun mobieltje dat het een lieve lust is. Vooral vrienden en bekenden worden in allerlei situaties vastgelegd. Het is vooral registreren van wat er zich vóór de camera afspeelt.

 

Na verloop van tijd ontstaat er bij een deel van deze fotografen, de behoefte om wat meer van fotografie te weten te komen. Men heeft gemerkt dat registreren één is, maar dat vormgeven van ideeën, gevoelens en boodschappen met een mobiele telefoon meer is dan drukken op een knopje. Dat je die fotografie moet leren. Met een “echte” fotocamera met wat keuze is al meer mogelijk  Ook in het onderwijs onderkent men de kracht van het medium en worden er regelmatig fotografieprojecten gedaan.

Bij dergelijke fotografieprojecten met groepen komt het regelmatig voor dat men voor een educatief doel op zoek is naar camera’s. Die zijn in het algemeen moeilijk te vinden, maar in Limburg heeft het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond analoge en digitale camera’s beschikbaar. Wij hebben voor projecten en educatief gebruik 19 analoge Olympus Mju-1 camera’s, 8 digitale Nikon Coolpix L 4 camera’s en sinds kort, dankzij Wien van der Weijden, 2 digitale Nikon D 40 camera’s beschikbaar.

Clubs of personen welke deze willen gebruiken kunnen zich melden bij het Huis voor de Kunsten Limburg (Patricia Peters) 0475-399278 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Het gebruik van deze camera’s is voor clubs en personen aangesloten bij de Fotobond afd. Limburg gratis.

Met vriendelijke groeten

Patricia Peters,
consulenten AV Huis voor de Kunsten Limburg