April wordt weer een interessante fotografische maand. Voor de uitslag van de Bondsfotowedstrijd moesten we dit jaar naar Rotterdam. Uiteraard benieuwd hoe de Limburgse clubs dit jaar zullen scoren. We hebben de laatste jaren de eer hoog te houden vanwege de hoge klasseringen van een aantal clubs. De maatstaven voor de bronzen stickers zijn verlaagd, dus we verwachtten op zijn minst een groot aantal bronzen stickers. Die verwachting werd bewaarheid en een mooie zevende plek voor AFV het Motief. Nog twee Limburgse clubs in de toptwintig, FKZL en Interfocus.  Hub Tonnaer had zondagavond al de uitslag van de Limburgse clubs bij de BFW op onze website geplaatst, waarvoor dank. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.

Dichterbij huis hebben we 12 april de uitslag van de wedstrijd 5-met-samenhang en de bespreking van alle ingezonden series. Ook voor de fotografen die niet mee hebben gedaan een interessante avond. Dit jaar mogen we als Afdeling Limburg tussen de 9 en 18 nominaties doen voor Foto Nationaal. Het is uiteraard aan de jury om de kwaliteit te beoordelen en het aantal series te selecteren dat voldoende kansrijk is. We hebben een ervaren jurylid die we deze taak met veel vertrouwen toe vertrouwen. Dus noteer allemaal 12 april in de agenda.

Tot slot, dit is voorlopig de laatste ‘van de voorzitter’. Zoals wellicht bekend treedt binnenkort de voorzitter van de Fotobond, Els Tijssen, af. Er is nog geen opvolger gevonden en tot die tijd heb ik toegezegd te willen optreden als interim-voorzitter om de organisatie draaiende te houden. Dat betekent voor mijn wel een forse tijdsinvestering. Ik kan dat doen in wetenschap dat we in Limburg een goed bezet bestuur hebben met veel kwaliteit.

 

Frans Grommen
Voorzitter Fotobond Afdeling Limburg