We hebben inmiddels de derde spreker voor Limburg Foto vast kunnen leggen. Het is ons gelukt om niemand minder dan Ellen Kooi naar Limburg te halen voor zaterdag 22 oktober. Daarmee is het trio topfotografen compleet en kunnen we ons verheugen op een inspirerende dag die ons weer nieuwe inzichten en elan kunnen bezorgen.

De opening van Limburg Foto op vrijdagavond 21 oktober om 20 uur zal verricht worden door de Limburgse gedeputeerde voor cultuur, de heer Ger Koopmans. Wij zijn zeer vereerd dat hij bereid is om het startschot te komen geven.  Als gedeputeerde is hij het afgelopen jaar druk bezig geweest om nieuwe impulsen aan het cultuurbeleid in Limburg te geven.

Ondertussen, zo is mijn verwachting, zijn alle leden druk bezig om hun foto’s te maken, te bewerken en te selecteren voor de wedstrijd.  We willen graag een mooie tentoonstelling samenstellen en daar hebben we onze leden hard voor nodig. Een zeer deskundige jury zal de selectie maken na de inzendtermijn en de top-drie aanwijzen.

En natuurlijk is inherent aan een wedstrijd dat er ook afvallers zijn. Dat gebeurt beroepsfotografen en ook ons vrijetijdsfotografen. Wim Jenniskens schreef een behartigenswaardig artikel over het niet begrepen voelen als fotograaf (zie website). “Blijf gewoon genieten van jouw fotografie”. Dat lijkt me een wijze les. We fotograferen omdat we er een hoop plezier aan beleven en niet om in de prijzen te vallen, al is dat laatste een leuke opsteker.

Ik wens iedereen alvast een fijne vakantie en veel foto-inspiratie en dan zien we in september graag jullie beelden bij Limburg Foto. Veel plezier.

Frans Grommen
Voorzitter Fotobond Afdeling Limburg