thema: Zomer

Theo Zelen2

Foto van de maand september 2019.

Theo Zelen / Maasbree
Persoonlijk lid.

 

Wat een zomer hebben we gehad; heel Nederland heeft bijna 3 maanden zonder zorgen buiten geleefd en genoten. Er werden weer de nodige records gebroken en we maken ons op voor ongetwijfeld een najaar met neerslagrecords.

De eerste hittegolf vond plaats van 22 juni tot en met 1 juli. In Arcen duurde de hittegolf in totaal tien dagen. Ook de meetstations Volkel, Eindhoven, Ell en Maastricht hadden een hittegolf.

Eind juli hadden we een officiële hittegolf in De Bilt. Van 22 tot en met 27 juli was in het oosten zelfs sprake van een superhittegolf. In Twente en in Hoogeveen duurde de superhittegolf nog een dag langer. Zelfs op de Wadden was voor het eerst sinds de metingen begonnen sprake van een hittegolf. Tijdens deze periode werd de hoogste temperatuur ooit genoteerd. Op 25 juli werd het in Gilze-Rijen 40,7 graden.

Zulke hoge temperaturen worden niet meer verwacht, maar deze bijzondere zomer laat nog wel flink zijn tanden zien.

De lakens kunnen voor de ramen weg en gordijnen en ramen kunnen weer open. De hitte wordt komende week uit de huizen verdreven. Nederland haalt opgelucht adem nu op de meeste plekken de temperatuur weer normale waarden aanneemt.

Wanneer de zinderende zon het asfalt doet smelten, tijdens deze laatste augustus dagen, is er geen betere plek om te schuilen dan achter de computer, waar ik vol aandacht de ingestuurde zomer foto's bewonder, hele fraaie zomerse beelden passeren de revue, grappige en ook ontroerende plaatjes, waarop deze hete zomer in beeld gebracht wordt, maar uiteindelijk is het toch die ene foto die steeds weer blijft hangen en je aandacht vraagt en dat is die ultieme briljante zomer foto van Theo Zelen, gefotografeert door een bonte zee van bloemen op de voorgrond, die een indrukwekkende inleiding is naar de kleurrijke vogels links en de man onder de paarse parasol, allemaal perfect passend bij dit zomers tafereel, de donkere achtergrond  benadrukt de sprankelende kleuren in dit zomerse tafereel.

Proficiat Theo met deze sprankelende zomerse foto.

Klik hier voor alle inzendingen in augustus 2019.

Foto van de maand oktober 2019

De volgende foto van de maand september heeft het thema: lijnen en vormen

De deadline voor de inzendingen (maximaal 3 per persoon) ligt dit keer op 24 september 2019
Stuur je foto in via onderstaand e-mail-adres en ze krijgt sowieso een plaatsje op de site.

Gaarne in het gewenste jpeg formaat insturen (1120 pixels langste zijde).

Vermeld even het thema van de foto van de maand in je email en je bondsnummer plus naam van je fotoclub

Bedankt alvast en tot de volgende foto van de maand.

Jean Pierre Cremers

Redacteur ‘Foto van de maand’
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.