thema: Vasteloavend

 

Karin de Jonge2

 

Foto van de maand april 2019.

Karin de Jonge
FC Océ

Carnaval. Het feest van meedoen. Van aanstekelijke uitgelatenheid. Schateren van het lachen, ongegeneerd flauwekul maken, je weer voor even kind voelen, oude bekenden zien, helemaal uit je dak gaan, je onderdompelen in de vrolijke mensenmassa’s buiten en binnen. Café’s binnen gaan waar je anders nooit komt, met wildvreemden de grootste lol hebben, met iedereen overal een praatje aanknopen. De zon die het licht weerkaatst van duizenden pailletten, de kakelbonte mengeling van kleuren, de vaandels en de vlaggen. Je als een vogel zo vrij voelen, de zalige zorgeloosheid, even nergens aan hoeven denken.

Het feest van beschouwen. Zelf toeschouwer zijn. Je verwonderen. Bewonderen. Relativeren, filosoferen, diepe en serieuze gesprekken hebben terwijl je een kanariekooi op je kop hebt staan. Een duivel die kust met een bisschop. Rangen en standen die wegvallen. De verlegene toont zich extravert, de poetshulp is koningin. Mannen worden vrouwen, vrouwen worden mannen. Ongestoord zijn wie of wat je maar wilt. Het belangrijke wordt onbelangrijk en andersom. De ontroering als je kijkt naar al die lachende gezichten, naar mensen die onbekommerd plezier hebben.

Het is een voorrecht. Elk jaar opnieuw, ook hier bij de foto van de maand weer tientallen kakelbonte, ontroerende foto's van de onvoorstelbaar mooie zelfgemaakte creaties, de ingewikkelde en soms loodzware constructies die mensen al die dagen meesjouwen, maar ook de grappen en de grollen, straattheater op iedere hoek, spontaan met zijn allen touwtje springen in een steeg. Publiek wordt entertainer, de entertainer wordt publiek.

En dan sta ik weer voor een onbegonnen taak om hier de mooiste foto uit te kiezen....wat is mooi...? of is het ontroerend, betoverend....ik laat ze nogmaals de revue passeren en geniet wederom van de kleuren, de gedrevenheid en de onvervalste lol die in alle foto's de overhand hebben, en uiteindelijk is het dan toch die spontane foto van Karin de Jonge van fc Oce die mijn voorkeur krijgt, vanwege de vaart en uitstraling en de zeer toepasselijke titel die Karin aan haar bekroonde foto mee gaf: Dreejspan Jocus Venlo oefent voor de Venloop....Een indringende foto, zonder de franje van slingers. confetti en hossende carnavals vierders, maar die daardoor juist de geportreteerden prominent en vol vaart in beeld brengt.

Proficiat Karin met deze indringende vasteloaves foto.

 Klik hier voor alle foto's van de maand van o.a. deze maand !

Foto van de maand mei 2019

De volgende foto van de maand mei heeft het thema: vorm en kleur

De deadline voor de inzendingen (maximaal 3 per persoon) ligt dit keer op 24 april 2019
Stuur je foto in via onderstaand e-mail-adres en ze krijgt sowieso een plaatsje op de site.

Gaarne in het gewenste jpeg formaat insturen (1120 pixels langste zijde).

Vermeld even het thema van de foto van de maand in je email en je bondsnummer plus naam van je fotoclub

Bedankt alvast en tot de volgende foto van de maand.

Jean Pierre Cremers

Redacteur ‘Foto van de maand’
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.