Foto van de maand maart 2019
thema: Landschappen.

landschap maart marcel hakvoort 1

Foto van de maand Maart 2019.

Marcel Hakvoort

AFV Blerick

Meer kansen voor vrouwen. Er moeten meer vrouwen naar de top. Je ziet het onderwerp met enige regelmaat terugkeren in het nieuws. Dan zegt een vrouwelijke minister er weer iets over bijvoorbeeld. Of wordt de onderneemster van het jaar gekozen.

Het klopt dat we nog steeds geen vrouwelijke premier hebben gehad in Nederland. En dat maar weinig vrouwen bestuursvoorzitter zijn van de overgebleven grote Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Even wat aangehaalde getallen: 43 procent van de advocaten is vrouw en 52 procent van de apothekers. Van de kandidaat-notarissen is 66 procent vrouw: dat mannenbolwerk wordt met grote snelheid overgenomen. Dan is 52 procent van de dierenartsen vrouw, 56 procent van de rechters, 45 procent van de huisartsen en 40 procent van de medisch specialisten.

Dat er nog maar weinig vrouwen doorstoten tot de de absolute top van beursgenoteerde bedrijven of het premierschap van het land, komt niet omdat er geen kansen worden geboden. Ze worden simpelweg niet gepakt. En geef de vrouw eens ongelijk. Je moet ook maar zin hebben in zo'n loodzware baan. It's verdomd lonely at the top. En je leeft maar een keer. Koester de mannen die er trek in hebben. Koester ze sowieso. Over een paar jaar snakken ze in al die bovenstaande beroepsgroepen naar een vent met ballen.

De laatste twee editie's van Limburg foto werden al gedommineerd door vrouwen, die met de meeste prijzen gingen strijken, en dan is het nu bijna zover, het mannenbolwerk van Fotobond Limburg krijgt voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke voorzitter, Mary van Rossenberg, een gedenkwaardige gebeurtenis om even bij stil te staan en om Mary heel veel succes toe te wensen met deze loodzware baan.

Landschappen is blijkbaar een thema dat vrouwen niet zo aanspreekt, want ik kreeg alleen maar foto's van mannen toe gestuurd, liefst twintig landschappen in kleur en zwart wit, zomer....winter...herfst....lente...passerden de revue, soms een beetje klassiek landschap en dan weer heel gedurfd en die springen er altijd weer uit, zoals die van de winnaar van deze maand, Marcel Hakvoort van afv. Blerick, een fenomenaal plaatje dat je als het ware uit de tent lokt......een fraai getint huisje of tent in een uiterst sereen landschap, en het gebouwtje staat stevig verankerd in het vlakke landschap om alle stormen te doorstaan, een eenvoudig, maar uiterst creatief gemaakt foto.

Proficiat Marcel met dit creatief landschap.

Klik hier voor alle inzendingen van deze maand

Foto van de maand april 2019

De volgende foto van de maand april heeft het thema: vasteloavend

De deadline voor de inzendingen (maximaal 3 per persoon) ligt dit keer op 24 maart 2019
Stuur je foto in via onderstaand e-mail-adres en ze krijgt sowieso een plaatsje op de site.

 

Gaarne in het gewenste jpeg formaat insturen (1120 pixels langste zijde).

Vermeld even het thema van de foto van de maand in je email en je bondsnummer plus naam van je fotoclub

Bedankt alvast en tot de volgende foto van de maand.

Jean Pierre Cremers

Redacteur ‘Foto van de maand’
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.