Foto van de maand Februari 2019
thema: Je beste foto van 2018

 

Monique Frederickx Natuur

Foto van de maand Februari 2019: Monique Frederickx van Fotokring Echt.

 

Ik ben een paar jaar terug gebeten door het fietsvirus. Sindsdien bestrijd ik regelmatig de symptomen van deze onschuldige chronische ‘ziekte’.

Maar in de wintermaanden is dat voor mij echter lastig.

Murmelend vliegen duizenden spreeuwen over mijn hoofd. Althans, zo het klinkt het. Het is de tijd dat vogels verzamelen en zich gaan opmaken voor de grote vlucht. Spreeuwen zijn echte groepsvogels en zeker in het najaar verzamelen grote groepen spreeuwen uit heel Europa zich in Nederland en vormen grote zwermen die tegen de avond uitvliegen als een grote zwarte wolk. Met militaire precisie zonder botsingen laten ze hun kunsten zien boven de velden. Zo blijven ze in de winter de vorstgrens volgen tot het voorjaar.

Geïnspireerd door bovenstaande aanschouwingen besloot ik hun uitstekende voorbeeld te volgen en dat bracht me acht heerlijk zonnige weken op Lanzarote en Fuerteventura, waar ik naar hartelust heb kunnen fietsen bij een temperatuur van ruim 20 graden.

Die zonnige weken zijn omgevlogen en ben inmiddels weer terug in het koude landje, waar de sneeuw de afgelopen dagen dwarrelde, maar de accu is weer opgeladen, ik heb er weer zin in, en een hoop inzendingen deze maand met als thema: je beste foto van het afgelopen jaar, dan worden er altijd veel foto’s ingeleverd, dus ik kan weer volop aan de slag.

Maar allereerst wil ik Wim Jenniskens nog bedanken voor zijn enthousiaste bijdrage aan de foto van de vorige maand, tijdens mijn afwezigheid.

Ruim veertig foto’s  rolden mijn mailbox uit, heel divers materiaal, van portretten tot landschappen, maar ook uitstekend zwart wit, creatieve bewerkte foto’s en dan is het vaak moeilijk om een goede keuze te maken.

Uiteindelijk, na een uiterst bedreven aanschouwing van alle foto’s, was het toch die magnifieke foto van Monique Frederickx die deze maand met de eer ging strijken, een verbazingwekkende foto, je moet het even goed aanschouwen voor je het ziet…..een kolossale eendenkop tegen een fantastische zwarte achtergrond, in een buitengewoon licht, mooie details en dat oog springt ook werkelijk in het oog…..

Proficiat Monique van fotokring Echt voor deze verbazingwekkende foto van deze maand.
Klik hier voor alle inzendingen voor 'Foto van de Maand januari 2019'.

Foto van de maand maart 2019

De volgende foto van de maand februari heeft het thema: landschappen

De deadline voor de inzendingen (maximaal 3 per persoon) ligt dit keer op 24 februari 2019

Stuur je foto in via onderstaand e-mail-adres en ze krijgt sowieso een plaatsje op de site. 
Gaarne in het gewenste jpeg formaat insturen (1120 pixels langste zijde).
Vermeld even het thema van de foto van de maand in je email en je bondsnummer plus naam van je fotoclub

Bedankt alvast en tot de volgende foto van de maand.

Jean Pierre Cremers

Redacteur ‘Foto van de maand’
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.