Foto van de maand november 2018
thema: Vakantie

 

Mary van Rossenberg3 kopie
Foto:

Foto: Mary van Rossenberg

Fotokring Echt

 

Terwijl ik naar de grote groepen trekvogels kijk, die zich verzamelen, bewegen en vliegen naar hun winterverblijf, besluit ik in een opwelling, hun voortreffelijke instinkt, te volgen en de naderende winter te ontvluchten en iets meer zuidelijker te gaan overwinteren.


Het UV-licht van de zon maakt ons blijer. Lange tijd weinig zonlicht maakt velen chagrijnig en doet sommigen neigen tot depressie. De zogenaamde winterdip.
In Nederland zouden velen van hen het grootste deel van de winter noodgedwongen binnenshuis hebben doorgebracht, al dan niet achter de geraniums. Of iets gebroken hebben, op de gladde stoep. De Nederlandse ziektekostenverzekeraars zouden eens serieus in overweging moeten nemen of de overwinteraars niet een bonus kan worden toegekend, voor hun uitermate gezonde leefstijl!
Buurvrouw in Nederland doet de plantjes, haalt af en toe de post weg achter de voordeur en ik als overwinteraar zit prinsheerlijk in het behaaglijke zonnetje. Een mysterieus fenomeen net zoals de vogeltrek.


Wim Jenniskens zal het de komende maand van mij overnemen en zodra de dagen weer lengen en het langzaam weer lente wordt keer ik weer terug, samen met de trekvogels…..!
Maar gelukkig is het thema van deze foto van de maand november zeer toepasselijk: vakantie....

Wederom is de foto van de maand gemaakt door een vrouw, maar met de man duidelijk in de hoofdrol, de dames op de foto hebben duidelijk andere interesses als de mannen op deze fraaie plaat, hun aandacht is van een andere orde en een man loopt zelfs weg, terwijl de vrouwen zich geamuseerd vermaken bij dit hagelijke tafereel, een unieke situatie die hier uitstekend is weer gegeven, door het groene koperen beeld prominent rechts in beeld te plaatsen en de nieuwsgierige vakantiegangers in het verlengde ervan gegroupeerd.

Proficiat Mary met deze fraaie vakantie foto...!

Klik hier voor alle inzendingen van deze maand !

De volgende foto van de maand, heeft als thema: Het jachtige leven
De deadline voor de inzendingen (maximaal 3 per persoon) ligt dit keer op 26 november 2018
Stuur je foto in via onderstaand e-mail-adres en ze krijgt sowieso een plaatsje op de site. 
Gaarne in het gewenste jpeg formaat insturen (1120 pixels langste zijde).
Vermeld even het thema van de foto van de maand in je email en je bondsnummer plus naam van je fotoclub
Bedankt alvast en tot de volgende foto van de maand.

Jean Pierre Cremers

Redacteur ‘Foto van de maand’
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.