Foto van de maand oktober 2018
thema: Portretten

Mieke Lauvenberg2

Foto:

Annemie Lauvenberg

Fotoclub Grensland Sittard

Ik ben nog steeds enorm onder de indruk van die geweldige opening van Limburg Foto van afgelopen vrijdag in het Kunstencentrum in Venlo, waar de foto van de maand uit deze rubriek in februari, met de allerhoogste eer ging strijken.

Die bijzonder intrigerende foto van Lianne Peters van F.K. Echt stak er toen al met kop en schouders boven uit , een foto met net dat beetje meer, eentje die u ziel raakt. Je ziet niet alleen het beeld, maar je voelt het ook. Allerlei elementen op deze foto werken samen, om er een geslaagd en ietwat mysterieus beeld van te maken, de grote donkere ruimte op de voorgrond staat in sterk contrast met de lichte achtergrond en de plaatsing van de hond met de spruitjes zorgen allemaal voor een sterke compositie en vergroten het mysterie. Proficiat Lianne....

Wat me trouwens ook opviel is het aantal vrouwelijke fotografen, dat in de prijzen viel, foto's gemaakt door vrouwen zijn vaak minder op techniek en meer op sfeer gericht. Dat betekent dat zij dus ook bij het jureren daar meer op zullen focussen. En dat er dus andere winnaars uit de bus komen. Elke tweede jury van een fotowedstrijd komt waarschijnlijk tot een andere keuze. Waarom? Fotografie is strikt persoonlijk en smaken verschillen. Demografische, economische, sociaal/culturele, technologische, ecologische en politiek/juridische factoren beinvloeden de steeds wisselende persoonlijke keuze. Er zijn geen regels voor goede foto's; er zijn alleen goede foto's...en dat zag je ook duidelijk in de fantastische presentatie tijdens de opening, waarbij alle inzendingen getoond werden.

Toeval bestaat niet...maar ik vind het wel erg frappant dat de foto van deze maand met als thema portretten, wederom uit de camera van een vrouw komt, namelijk Annemie Lauvenberg van fk Grensland.

De indringende blik van deze charmante krullekop vormt de spil in deze aandoenlijke foto, prominent in beeld gezet, maar haar schone lokken dwarrelen mooi door het beeld en de afwezigheid van haar mond maakt deze plaat weer ietwat mysterieus, het resultaat is een boeiende verbeelding van een teder meisje en gemaakt door een vrouw die met ambiance weet om te gaan.....proficiat Annemie

 Klik hier voor het album met alle inzendingen !

De volgende foto van de maand, heeft als thema: Vakantie.

De deadline voor de inzendingen (maximaal 3 per persoon) ligt dit keer op 26 oktober 2018
Stuur je foto in via onderstaand e-mail-adres en ze krijgt sowieso een plaatsje op de site. 
Gaarne in het gewenste jpeg formaat insturen (1120 pixels langste zijde).
Vermeld even het thema van de foto van de maand in je email en je bondsnummer plus naam van je fotoclub
Bedankt alvast en tot de volgende foto van de maand.

Jean Pierre Cremers

Redacteur ‘Foto van de maand’
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.