Foto van de maand mei 2018

thema: Limburg

Marcel Hakvoort2

Foto: Marcel Hakvoort
AFV Blerick
 

Limburg wordt nog steeds gezien als een uithoek van de samenleving waar het gezamenlijke accent als zangerig bestempeld wordt en de mensen als dom.
Toch zijn er mensen die hetzelfde lot als ik beschoren zijn, hetzelfde accent hebben en ook gedoemd zijn om de heuvels op en af te fietsen, maar die mijn mening verbazingwekkend genoeg niet delen. Sterker nog, ze zijn tróts op Limburg. Ze voelen zich één. Zetten zich af tegen Nederland. Onafhankelijkheid is waar ze naar streven.
Dit gevoel van saamhorigheid zie ik steeds meer om me heen. Het aantal tassen versierd met een Limburgse vlaggen wordt groter en groter. Jongens met shirts waarop Limburgse teksten afgedrukt zijn passeren mij steeds vaker.
Wanneer komen de eerste oproepen voor een referendum voor een onafhankelijk Limburg? Nu we leven in een tijd waarin het populisme via de social media hoogtij viert, zou je daarop kunnen wachten. Zeker nu de Catalanen ons voorgaan.
Na de Brexit, referenda en onafhankelijkheidsverklaringen is Limburg het zat! Als de Europese Unie uit elkaar valt, waarom daar stoppen? Iets wat iedere Limburger al vaker heeft gedacht wordt nu werkelijkheid: een onafhankelijk Limburg !!!

Bovenstaande mijmeringen zijn uitermate van toepassing op de winnende foto van deze maand, met als thema Limburg van Marcel Hakvoort, de "huisfotograaf" van Rowen Heze die nog steeds zingen: het is een kwestie van geduld....wachten tot heel Holland ......Limburgs Lult...! De uiterst broeierige sfeer en de bezwete emotionele gezichten geven op de juiste wijze de sfeer weer, die er tijdens zo 'n beladen concert heerst. Ze gaan helemaal uit hun dak en het is nu nog maar een kwestie van geduld...!

Proficiat Marcel met deze broeierige foto. 

De volgende foto van de maand, heeft als thema: Kleur.

De deadline voor de inzendingen (maximaal 3 per persoon) ligt dit keer op 26 mei 2018
Stuur je foto in via onderstaand e-mail-adres en ze krijgt sowieso een plaatsje op de site. 
Gaarne in het gewenste jpeg formaat insturen (1120 pixels langste zijde).
Vermeld even het thema van de foto van de maand in je email en je bondsnummer plus naam van je fotoclub
Bedankt alvast en tot de volgende foto van de maand.
Jean Pierre Cremers
Redacteur ‘Foto van de maand’
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.