Deze vertaling kwam ik tegen in Google. Dat is niet niks. Een hele fotogroep die zich blootstelt aan het publiek. Nou dat mag best. Jaap Kaan lid van fotoclub Venray én fotogroep eXposure zei het gekscherend. “Deze is veel beter dan die van FC Venray”. Jaap kan het weten maar hij weet natuurlijk ook wel beter. Trouwens vergelijken van exposities is nutteloos. Wel zinvol is het om eens goed te kijken wat de fotogroepen laten zien en hoe.

 

Professionele expositie van amateurfoto’s.

Natuurlijk kijk je als bezoeker ook HOE ze exposeren. Echt prima uitgewerkt. Alle foto’s op foam en in een grote maat. Per maken 3 foto’s en een bordje met de naam, de beschrijving, 4 kleine foto’s. Waar die vierde vanaf komt? Later meer. Een prachtige hand-out met het werk van iedereen. Als gezamenlijke presentatie een serie foto’s van de Gebiedsontwikkeling Wanssum. Iedereen toont één foto. (en dat was de vierde op het naamkaartje).

Wethouder Anne Thielen ( de jongste wethouder van Limburg) opende de expo. Voorzitter Hub Pelzer had geen openingsact afgesproken met haar. Hij stelde spontaan voor om een openingsdansje ( met Hub???) te doen. Anne wees dat net zo spontaan af. Wel roemde ze de groep voor het prachtige fotowerk en vooral de foto’s van de Gebiedsontwikkeling Wanssum.

Tot slot een snelle presentatie via een beeldscherm: heel veel foto’s van de leden ingedeeld in thema’s en onderwerpen.

Nou is het wel genoeg zie ik jullie denken. Is er dan geen kritiek. Jawel hoor.

Een paar tips om over na te denken.

-       Liever geen foto’s die geprint én via het beeldscherm getoond worden.

-       De presentatie via het scherm mag korter. (40 % Korter is 60 % beter.) De snelle overgangen vind ik (zeker bij dit aantal) wél prettig.

-       Om wat meer verrassing in de expo te krijgen: wie mag ik bij de volgende expo een pilsje geven voor de meest verrassende foto???

 

Tot slot

EXposure proficiat met jullie expositie in deze prachtige ruimte zo kort bij het centrum. Ga gewoon door met jullie prachtige hobby. De passie spat er van af. En dat mag je gerust blootstellen aan jullie publiek!!!

Wim Jenniskens