Soms is het niet te voor komen dat de openingen van foto exposities samen vallen, want de planning is al vaak maanden van te voren gemaakt, en je moet ook nog rekening houden wanneer je over een bepaalde expositie ruimte kunt beschikken, maar in dit geval was het voor fotoclub Iso 73 wel erg sneu, om samen met de opening van Limburg Foto 2018 in Venlo te moeten concureren.

Bijna iedereen die ingezonden had voor Limburg Foto was natuurlijk richting Venlo getogen, om te kijken of die in de prijzen was gevallen, en de getoonde foto's te bekijken natuurlijk.

Zelf was ik ook in Venlo..maar heb me alsnog op de fiets richting Landgraaf begeven, om deze expositie te bekijken, ik hoop dat jullie ook nog in de gelegenheid zijn om het voortreffelijke fotowerk van Iso 73 te gaan bekijken, want het is meer dan de moeite waard...! Deze tentoonstelling is nog te bekijken tot en met 25 oktober a.s. in het Raadhuis van Landgraaf, een schitterende lokatie.

 

 

DSC04631

 

Wiel Cortjaens verraste me met een serie van zes foto's, waar je echt even stil blijft staan, je vraagt je af : wat is het....?, maar is dat belangrijk...? Structuren, vormen en kleuren vormen de hoofdmoot en trekken je aandacht en weten die ook vast te houden en je te boeien.

hub habets

 

Hub Habets kennen we inmiddels allemaal vanwege zijn fraaie modellen foto's, en weet dit nu wederom op een bijzondere, aparte wijze in te vullen.

sport

 

Roger Geurtzen, buitegewone sportfotografie, waar de aktie vanaf straalt, haarscherp in beeld gezet op een artistieke wijze.

 

kleur

 

Van Jan Mrosz zijn deze kleurrijke foto's, die ook op het affiche van deze tentoonstelling prijkten, waarbij de kleur oranje de fraaie hoofdmoot vormt, doorweven met groene, blauwe en rode draden vormt het geheel tot een heel aantrekkelijk beeld, voor iedereen die tenminste van wat fellere kleuren houdt.

 

DSC04627

 

Van Giel Weygerse is dit indrukwekkende portret, waarbij de kronkellende houtstaven op zijn nek een mooi geheel vormen met het bijpassende landschap, fraai in de mist verhuld.

 

Naamloos

 

Als rasechte Limburger ben je natuurlijk onder de indruk van dit bronsgroen Limburgs landschap van Andre Bouwmans, maar we zijn dan wel bevoorrecht hier in het zuiden.

Zo zou ik natuurlijk nog even door kunnen gaan over de foto's van Natascha Lacko met haar uiterst creatieve geenseneerde beelden, waarbij van te voren goed is nagedacht, en dan Pieter v.d. Walmet zijn dreigende wolken en schitterende refekties in het avondlicht, maar ook Jan Maessen, haarscherpe macro foto's met mooie details, kleuren en vormen, maar ik zou je willen aan raden ga even kijken in Landgraaf in het Raadhuis bij de foto expo van Iso 73