Op 9, 10 en 11 november exposeerde Fotogroep F8 in haar thuisbasis, café de sport in Melick. Een jubileum, want Fotogroep F8 viert haar 40-jarig bestaan. Reden dus voor een feestje! Tijdens de opening van de expositie vrijdagavond 9 november blikte Frans Grommen terug op de historie van de fotogroep. Aan de hand van een aantal oude foto’s van leden (die er nog steeds waren!) gaf hij een mooi inkijkje in de jaren vanaf de start van de club 1978 tot aan het digitale tijdperk. Twee leden zijn al 40 jaar lid van F8: Huub Heemels en Jan Corstjens. Uiteraard werden beiden door voorzitter Ko Stolp in het zonnetje gezet. Voor zijn tomeloze inzet voor de club werd Jan Cortjens ook benoemd tot erelid van Fotogroep F8.

Op de foto v.l.n.r.: Jan Corstjens, Ko Stolp en Huub Heemels

Het aantal leden van F8 is de afgelopen jaren weer gegroeid tot 18 leden. Alle leden deden mee aan de expositie, waarbij ieder lid 5 foto’s exposeerde. Het geheel was een zeer afwisselende expositie, met fraaie beelden in alle genres: natuur/landschap, macro, abstract, straat. architectuur, portret,etc. Mooi is dat de club niet alleen gegroeid is in aantal leden, maar ook de kwaliteit van de foto’s laten een opgaande lijn zien. Nieuw bloed geeft ook weer nieuwe impulsen, waarmee je elkaar kunt inspireren!

Het voert te ver om het werk van alle fotografen te beschrijven in deze terugblik. Mijn persoonlijke favorieten van deze expositie zijn de foto van een kapperszaak van Martin de Bock (sfeervolle opname van bijzonder interieur en de kapper maakt contact maar blijft gelukkig toch spontaan) , de foto van de muziekband van Paul Vostermans (de poses zijn fenomenaal en de groothoekopname benadrukt dit) en de foto van de turnmeisjes in de lucht van Har Stammen (precies ’t goede moment in de lucht en de handen onderaan maken dit beeld tot een verhaal). Maar vraag iemand anders en je krijgt een andere keuze, want er was nog veel meer mooi fotowerk!

Mary van Rossenberg

 

 

Bron: VIA Limburg / Roermond e.o. d.d. 7 november 2018