Interesse van de jeugd in fotografie

Beste collega fotograaf,

De jeugd geïnteresseerd krijgen in fotografie is niet gemakkelijk. Daarom wil ik kort je aandacht vragen.

De serieuze vrijetijds fotograaf heeft een gemiddelde leeftijd van 55 jaar, een reden te meer om de jonge generatie te interesseren voor deze leuke hobby. Dit is de reden waarom ik, een gepassioneerd fotograaf, samen met twee docenten van het Connect College in Echt, het schooljaar 2019-2020 wil starten met twee klassen "Fotografie". 24 Leerlingen van het VMBO gaan een jaar lang op woensdagmiddag fotograferen waarbij naast een stukje theorie veel aandacht uitgaat naar de praktijk. Door dit vak met succes af te sluiten kunnen de leerlingen extra studiepunten verdienen die meehelpen bij overgang/slagen.

Net als elke andere school in het voortgezet onderwijs is er een minimaal budget. We beschikken inmiddels over vijf Canon 300D toestellen uit 2004 en een green screen. Dit is natuurlijk veel te weinig om een kleine studio in te richten en de fotografieopleiding vorm te geven.

Daarom wil ik je vragen om eens op zolder of in de oude doos te kijken of er spullen liggen die jullie ter beschikking willen stellen voor het inrichten van deze studio. Alles is welkom.

Mocht je spullen ter beschikking willen stellen, dan kom ik deze graag ophalen. Je kan me benaderen via telefoon/app/SMS 06-55 710 174. Mailen kan ook naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Namens de 24 leerlingen van het Connect College Echt, Hugo van Ool.