Cas Oorthuys in het Limburgs Museum
van 30 juni tot en met 22 september 2019

De overzichtstentoonstelling van fotograaf Cas Oorthuys (1908-1975) met eenmalig een extra sectie specifiek over Limburg.

website: Cas Oorthuys


World Press Photo Expo 2019
Vanaf 13 april t/m 7 juli

In de Nieuwe Kerk Amsterdam zijn de 150 bekroonde beelden en video’s te zien, met de winnende foto van het jaar.  Nu voor het eerst, het verhaal van het jaar. Ook zal er werk van twee Nederlandse fotografen te zien zijn, Jasper Doest met Flamingo Socks en Pieter ten Hoopen met zijn fotoverhaal ‘De migrantenkaravaan’.

De tentoonstelling in De Nieuwe Kerk krijgt een geheel nieuw, museaal ontwerp. Een nieuw element is World Press Photo Originals, waar een selectie van originele, vaak gesigneerde foto’s uit het verleden van World Press Photo gepresenteerd wordt. Ook de rijke geschiedenis en impact van de stichting World Press Photo krijgen aandacht en bij Photo of the Day kan jij je eigen favoriete foto selecteren. De publieksfavoriet wordt iedere dag getoond.

Website:  Worldpress Photo Expo


FotoFestival Naarden 2019
25 mei t/m 30 juni 2019

‘Dutch Masters & Marvelous Misfits’ is het thema van de zestiende editie van het FotoFestival Naarden.

Curatoren zijn fotograaf Koos Breukel en fotohistoricus en auteur Hedy van Erp. Dutch Masters & Marvelous Misfits is gemaakt vanuit de wens het buitenbeentje te laten meetellen. De misfits die hier getoond worden zijn grotere meesters dan waar ze erkenning voor krijgen – het zijn briljante buitenbeentjes.

Dutch Masters & Marvelous Misfits is gemaakt vanuit de wens het buitenbeentje te laten meetellen. De misfits die hier getoond worden zijn grotere meesters dan waar ze erkenning voor krijgen – het zijn briljante buitenbeentjes.

website: Fotofestival Naarden 2019

 


Unseen Photo festival Amsterdam

20 – 22 september 2019

Unseen Photo festival Amsterdam, het hoofdevenement van Unseen, keert dit jaar voor de achtste keer terug. Tijdens dit evenement maak je kennis met alles wat nieuw is in de fotografiewereld. Van aanstormend talent dat hun werk laat zien tot discussies en debatten over de richting waarin fotografie evolueert. Ook dit jaar vindt het evenement plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het programma bestaat niet alleen uit een beurs waar verschillende galleries uit de hele wereld zich tentoonstellen, er is ook een ‘Living Room’ waar presentatie worden gehouden en een boekenmarkt waar ruim 60 uitgeverijen aan deelnemen. 

Website: Unseen Photo festival


Noorderlicht 25ste Internationale Fotomanifestatie 2019

5 oktober - 1 december 2019

TAXED TO THE MAX is de titel van de 26ste editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie. Die vindt plaats van 5 oktober tot en met 1 december 2019 in Groningen en onderzoekt de maatschappelijke spanningen die door internationale mega-corporaties worden gecreëerd met hun enorme accumulatie van kapitaal en invloed op de nationale en mondiale politiek. Hoe beïnvloedt de steeds perfectere verstrengeling van corporatisme, financieel kapitaal en modern overheidsbestuur het leven van gewone mensen?

website: Noorderlicht 2019


Lowland Photo Festival 2019

7 en 8 december 2019

Dit internationale natuurfotografiefestival van de Lage Landen is dit jaar al aan zijn zesde editie toe en kroonde zichzelf in geen tijd tot dé ontmoetingsplaats voor wie houdt van natuur en fotografie! Tijdens het weekend van 7 en 8 december 2019 strijken opnieuw duizenden natuurfotografen neer in Kinepolis Antwerpen om er te genieten van het dagvullende lezingenprogramma van beroemde natuurfotografen uit binnen- en buitenland, van de prachtige exposities natuurfotografie met honderden werken én van de grootse natuur- en fotografiebeurs boordevol demo’s en workshops.

website: Lowland Photo 2019