Cas Oorthuys in het Limburgs Museum
van 30 juni tot en met 22 september 2019

De overzichtstentoonstelling van fotograaf Cas Oorthuys (1908-1975) met eenmalig een extra sectie specifiek over Limburg.

website: Cas Oorthuys


Unseen Photo festival Amsterdam

20 – 22 september 2019

Unseen Photo festival Amsterdam, het hoofdevenement van Unseen, keert dit jaar voor de achtste keer terug. Tijdens dit evenement maak je kennis met alles wat nieuw is in de fotografiewereld. Van aanstormend talent dat hun werk laat zien tot discussies en debatten over de richting waarin fotografie evolueert. Ook dit jaar vindt het evenement plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het programma bestaat niet alleen uit een beurs waar verschillende galleries uit de hele wereld zich tentoonstellen, er is ook een ‘Living Room’ waar presentatie worden gehouden en een boekenmarkt waar ruim 60 uitgeverijen aan deelnemen. 

Website: Unseen Photo festival


Maastricht Photo Festival 2019

20 - 29 september 2019

Fotofestival Maastricht in het Sphinxkwartier en binnenstad zowel binnen als in de openbare ruimte.

facebook: Maastricht Photo 2019


Noorderlicht 25ste Internationale Fotomanifestatie 2019

5 oktober - 1 december 2019

TAXED TO THE MAX is de titel van de 26ste editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie. Die vindt plaats van 5 oktober tot en met 1 december 2019 in Groningen en onderzoekt de maatschappelijke spanningen die door internationale mega-corporaties worden gecreëerd met hun enorme accumulatie van kapitaal en invloed op de nationale en mondiale politiek. Hoe beïnvloedt de steeds perfectere verstrengeling van corporatisme, financieel kapitaal en modern overheidsbestuur het leven van gewone mensen?

website: Noorderlicht 2019


Lowland Photo Festival 2019

7 en 8 december 2019

Dit internationale natuurfotografiefestival van de Lage Landen is dit jaar al aan zijn zesde editie toe en kroonde zichzelf in geen tijd tot dé ontmoetingsplaats voor wie houdt van natuur en fotografie! Tijdens het weekend van 7 en 8 december 2019 strijken opnieuw duizenden natuurfotografen neer in Kinepolis Antwerpen om er te genieten van het dagvullende lezingenprogramma van beroemde natuurfotografen uit binnen- en buitenland, van de prachtige exposities natuurfotografie met honderden werken én van de grootse natuur- en fotografiebeurs boordevol demo’s en workshops.

website: Lowland Photo 2019